נושא

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 18/01/09 00:06 כב בטבת התשסט

שאלה

כבוד הרב יש חבר שהוא מתגייר עכשיו ויש לו ברית מילה כברר אז מה עושים לו?

תשובה

גיור כרוך בקבלת מצוות, ואח"כ ברית מילה וטבילה. זה הסדר הנכון.
אם המילה שנעשתה לו היתה לשם יהדות , או בגלל שחשבו בטעות שהוא יהודי, או שהמילה נעשתה בפני בית דין, אז אין צורך עוד אלא בטבילה,
אבל אם המילה היתה רפואית וכד' - אז צריך יהיה להטיף לו דם ברית לשם ברית מילה, מדובר בדקירה קטנה במקום המילה, שהיא תחליף למילה עצמה. ואח"כ כמובן השלמת הגיור בטבילה.