נוסח התיקון הכללי

חדשות כיפה חברים מקשיבים 12/09/04 22:57 כו באלול התשסד

שאלה

רצתי לדעת האם תוכלו לשלוח לי לאימיייל את התיקון הכללי וגם לדעת האם מספיק לומר רק את הפרקי תהילים או צריך להוסיף עוד משהו???

תודה רבה ושנה טובה!

תשובה

שלום רב לך יהודי יקר!
רציתי לומר לך שכבר עניתי על השאלה שלך מזמן, אך אתה יודע מחשבים... (הקבצים נמחקו ועוד ועוד), וחוץ מזה בברסלב אומרים שיש להם הרבה מניעות...
בכל אופן, אני כותב לך שוב את התשובה.
לפני התיקון הכללי נהגו לומר: הריני מקשר את עצמי באמירת העשרה מזמורים אלו לכל הצדיקים האמיתיים שבדורינו ולכל הצדיקים שוכני עפר קדושים אשר בארץ המה ובפרט לרבינו הקדוש צדיק יסוד עולם רבי נחמן בן פייגא זכותו יגן עלינו שגילה תיקון זה.
לכו נרננה לה' נריעה לצור ישענו: נקדמה פניו בתודה בזמירות נריע לו כי אל גדול ה' ומלך גדול על כל אלוקים.
ואחר כך קוראים את המזמורים: טז, לב, מא, מב, נט, עז, צ, קה, קלז, קנ.
שים לב, כמעט בכל ספרי ברסלב אפשר למצוא את התיקון הזה עם עוד הסברים והוספות.
אם בכל אופן לא תמצא ספר כזה ותרצה ללמוד על זה עוד תפנה אלינו עם הכתובת (אל תדאג הכל שמור במערכת) ובלי נדר נשלח אליך את התיקון.
בברכת חזץ ואמץ אחי היקר,
ליעד.