נוכחות הבעל בחדר לידה

חדשות כיפה הרב יוסף יגודה 04/03/02 06:18 כ באדר התשסב

שאלה

אשתי עומדת ללדת בעז"ה ואני מתלבט לגבי נוכחותי בחדר הלידה, האם היא רצויה או להפך, עלולה לפגום בקשר(כפי שכתוב בספרים מסויימים) או עלולה לגרום בעיות צניעותיות.

תשובה

אכן יש בעייה של צניעות להיות בזמן הלידה בחדר לידה. לכן מומלץ להיות עם האישה ולעודדה כל עוד לא החל תהליך הלידה בפועל וגופה של האישה מכוסה.
אגב, יש נשים רבות המעדיפות לא להיראות על ידי בעליהן בשעה לא נעימה זו.

יהי רצון שה' יברך אתכם בזרע קיימא והלידה תעבור בנחת ובהרווחה.