נדר?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 26/10/11 20:33 כח בתשרי התשעב

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב,

רציתי בבקשה לשאול :

לפני חצי שנה פחות או יותר נסעתי עם חברה שלי באוטובוס ואז לא יודעת פתאום התחלנו לדבר כזה ואז היא אמרה משהו אל תבוא אליי או משהו כזה אמרתי זכרי אני לא באה אלייך עוד 10 שנים ואמרתי את זה מלא פעמים וכשאמרתי את זה הייתה לי מחשבה שזה נדר ובמחשבה התייחסתי לזה כנדר ואז תמיד כשהיא אמרה לי תבואי אליי אמרתי לה לא אני לא באה אלייך עוד 10 שנים את אמרת וזה.

והיו כמה פעמים שהיא אמרה לי לבוא אליה ורציתי אבל פחדתי שזה נדר ולא הלכתי אלייה והיה כמה פעמים גם שהיא נפגעה מזה נראה לי אם אני זוכרת נכון.

והייתה איזה פעם שהלכתי אליה ושתיתי אצלה ואז חזרנו לבסיס.

רציתי לשאול אם זה באמת נדר?והאם אני יכולה ללכת אליה בלי לחשוש??

תודה לכבוד הרב !

תשובה

שלום

אם התכוונת לנדור, עשי התרת נדרים בפני שלושה. הנוסח נמצא בסידור.

כל טוב