נדרים

חדשות כיפה הרב חיים נבון 06/04/08 22:38 א בניסן התשסח

שאלה

בס"ד

אם אדם נדר נדר בשלון הזאת: אני נודר נדר שאקרא כל יום תהלים לפי היום בשבוע.

ראיתי באיזה מקום שזהו נדר שאינו מהתורה. האם זה נכון?

האם ההתרה שעושים לפני ראש השנה מתירה את הנדר?

ומשהו נוסף, אם אדם נדר נדר מסויים ואז הוא למד וראה שהנדר נוגד חלקית את ההלכה, לדוגמא שמישהו נדר לא להתפלל על חברו שנמצא בצרה ואז הוא ראה בגמרא שקוראים לאותו אדם רשע, האם הנדר קיים?

תודה רבה

תשובה

שלום וטוב.
נראה שהנדר שנדרת בלשון זו אינו תופס מן התורה. אך בכל אופן צריך לעשות התרת נדרים, בגלל עצם המנהג שנהגת בפועל, ושאתה רוצה להפסיקו. עליך לכנס שלושה גברים, ולומר לפניהם שנדרת כך וכך, ואף נהגת כך בפועל, ואתה מבקש התרה לנדר זה, משום שאתה מתחרט עליו.
מכאן ולהבא תיזהר מאוד שלא לומר שום דבר בלשון נדר. וכשאתה מתחיל מנהג טוב, אמור בפירוש שאתה עושה זאת בלי נדר.