נגיעה שאינה של חיבה

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 28/05/10 11:34 טו בסיון התשע

שאלה

שלום

יש לי שאלה בקשר לשמירת נגיעה..אני יודעת שאלי אנשים שואלים על זה..

אני שומרת נגיעה בכללי-כלומר אני לא נותנת ידיים,לא לוןחצת ולא כלום.

היה לנו יום חילופי שלטון בעיר,ולראש העיר לא לחצתי ידיים ולא כלום..

אבל עשינו סיבוב בעיר והלכנו לראות איך העיר מתפתחת ואז היו כמה עובדים במקום והם לחצו לי את היד,בדרך כלל אני אומרת סליחה,אני שומרת נגיעה..

אבל בגלל שבחיים לא ראיתי אותם,וגם אני לא יראה,והם גדולים ממני באיזה 40 שנה.. אמרתי לא נורא אז הושטתי את היד בעדינות מאוד וממש לא לחיצה ארוכה..

האם זה היה בסדר??

או שלעתיד אני צריכה גם להגיד להם??

(אמרתי לעצמי לא נורא כי אני לא יראה אותם,הם גדולים ואין כאן נגיעה של חיבה..)

מה דעתך?

תשובה

ב"ה

שלום רב.

מנסיוני הרב - ציבור שאינו שומר תורה ומצוות מקבל [בהבנה ובהערכה] כאשר האישה אומרת שהיא לא לוחצת ידיים לגברים..

כי המגע (כל מגע שהוא, קל שבקלים) - יוצר חיבור וקירבה בין הנוגעים..

המגע הוא הינו כמו דבק שמחבר בין 2 דברים..

לכן כדאי לשמור כל קשר ומגע כל שהוא - רק לבעלך - כדי להיות קשורה איתו ורק איתו ב-100 אחוז.

במקרה שלך - לא מדובר בנגיעה של חיבה - ולכן יש פוסקים שמתירים, אולם הרבה פוסקים גם במקרה זה אוסרים, ולכן לא כדאי ללחוץ את היד .

להבא,-תגידי להם בחיוך עם כל הלב והנשמה : שלום, תודה רבה, בוקר טוב.. - אולם תגידי להם שאינך לוחצת יד לגברים.

בהצלחה רבה.

שבת שלום ומבורך.