נגיעה עם ילדים שיש להם צרכים מיוחדים

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 23/01/07 21:03 ד בשבט התשסז

שאלה

שלום הרב,

אני מתנדב פעם בשבוע במקום לילדים עם צרכים מיוחדים בירוחם, במסגרת פעילות בני עקיבא(שבט שבות ירוחם כבודדד!!!), השאלה היא :אחת הבנות שיש לה צרכים מיוחדים (בערך בגיל 8-10 )בכל פעם שאנו באים היא מחבקת ומנשקת אותנו ,מה עלי לעשות?

תשובה

בע"ה
שלום רב,
אני מבין שמדובר בילדה שהמיגבלה שלה היא שכלית?
אם זה נכון, צריך לא למנוע ממנה באופן חד אלא להבהיר לה שזה לא נוח לך ,( ללא הסברים למה ומדוע!)ובכל פעם שהיא מתקרבת לסמן לה ולהיא תלמד שלא להמשיך בזה.
אם אין מגבלה שכלית, צריך לומר בצורה יותר ברורה שזה לא נכון לעשות כך, ובזהירות שלא לפגוע בה רגשית.
בברכה, אליעזר