נגיעה לדודים / בני דודים

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 19/03/07 16:36 כט באדר התשסז

שאלה

שלום רב לכבודו,

אני בת 12 וכמה שבועות היה לנו אירוע משפחתי ודודים שלי באו לנשק אותי, לחבק ולהגיד לי שלום וכל זה... אני חושבת שזה ממש יפגע בהם אם אני יגיד להם שיש כזה עניין של נגיעה (הם חילונים) ואני לא יודעת מה לעשות האם כבוד הרב יוכל להגיד לי מה לעשות?

ועוד שאלה...

יש לי דודנים (הילדים של הבני דודים) קטנים הכי גדול בכיתה ב' והקטן בן 4 או 5 האם מותר לי תוך כדי שאני משחקת איתם לגעת בהם? לא נראה לי שהם יבינו מה זה נגיעה... וכל זה...

תודה ענקית,

ליאור.

תשובה

ילדים בני 4/5 אין בעיה של נגיעה. דודי- זו כבר בעיה, ואני בהחלט מבין את אי הנעימות שיש, אז אפשר למצוא איזו הזדמנות להגיד להם ש"אצלנו" מקפידים על צניעות בעניין זה של נשיקה ונגיעה גם אם זה בין קרובי משפחה.