נגיעה וכבוד.

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 22/04/07 16:34 ד באייר התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב.

הרבה מאוד פעמים יוצא לי לשבת באוטובוס מלא בבנים, מכיוון שאחרי שהאוטובוס הציבורי עובר באולפנא שלנו ומתמלא, הוא עובר בישיבה וכל הבנים עומדים במעבר.

הבעיה שלי היא, שלפעמים יש איזו זקנה שעולה על האוטובוס ועומדת עם כל הבנים, ואני רוצה לפנות לה את מקומי, אך יש את הבעיה של נגיעה.

שאלתי היא, מה יותר חשוב- מצוות "והדרת פני זקן" או איסור נגיעה? האם עלי לוותר על מקומי לטובת הזקנה או שעלי לשמור על גופי מנגיעה בבנים? בתודה.

תשובה

גם זה חשוב, וגם זה חשוב, ואפשר, וצריך, לקיים שניהם: אפשר לקום מפני זקן או זקנה, ולהשתדל שלא "להמרח" על בנים שנמצאים בקרבתך. אני גם חושב שזה לא כל כך נעים להיות יותר מדי קרובה לבן שאת לא מכירה, ואין בינך לבינו קשר של חיבה ואהבה...