נגיעה דרך אופניים

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 05/06/07 08:14 יט בסיון התשסז

שאלה

לכבוד הרב שלום רב!

אני בן 16 ומאוד אוהב לרכב על אופניים,עד היום לימדתי מספר לא מבטול לרכב על אופניים ועכשיו יש לי קצת בעייה ללמד בנות שגם הןבגיל מצוות...השאלה היא האם מותר שיווצר מגע בזמן של שלימוד רכיבה? והרי אין כאן שום כוונה לנגיעות מחיבה או רגשות...

בתודה מראש שמוליק

תשובה

שלום וברכה!

כל נגיעה אסורה. אם יש חיבה בנגיעה, אז מדובר על איסור תורה חמור מאד אשר דינו יהרג ואל יעבור. גם נגיעה בלי חיבה ובלי כוונות חיבה אסורה מדרבנן.

בברכה,

חיים דב בריסק, צוות ישיבת הר עציון