נגיעה- בלי כוונה

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 09/07/07 09:51 כג בתמוז התשסז

שאלה

שלום רב,

בקשר לנושא של שמירת נגיעה- ראיתי שכבר הרבה שאלו, אבל את השאלה שלי בהקשר לכך לא מצאתי.

במקרים רבים כגון- שאני משלמת לנהג באוטובוס,או חניכים בנים בסניף, יוצא לי שאני נוגעת בטעות.

המקרה של התשלום לנהג באוטובוס ממש מפריע לי- אני מנסה כמה שפחות לא לגעת ביד הנהג כשאני משלמת-מעבירה לו את הכסף... אבל כמעט תמיד קורה לי שאני נוגעת, בטעות כמובן.

מה לעשות?

ממש תודה רבה!

כל טוב,

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

העברת כסף מידך לידו של נהג או להיפך אינה נגיעה של חיבה אלא מתוך צורך עסקי ולכן גם אם את מרגישה שדבר זה מפריע לך, טוב שזו הרגשתך אבל אין בזה איסור. אם יש אפשרות העברה ללא נגיעה, כגון להניח על הדלפק בחנות או בתוך הקערית המיועדת לכך באוטובוסים - עדיף. אבל אם אין אפשרות כזו - אין איסור. לגבי חניכים בסניף אפשרות ההימנעות רחבה יותר, ויש גם עניין חינוכי, שהחניכים יהיו ערים ומודעים לעובדה שאת נמנעת ממגע ויבינו מן הדוגמה האישית שכך יש לנהוג.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן