נגיעה ביום החתונה

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 20/01/07 22:35 א בשבט התשסז

שאלה

שלום וחודש טוב.

רציתי לשאול האם ביום החתונה עוד לפני החופה עצמה מותר לחתן ולכלה לגעת אחד בשני (לצורך הצילומים וכד'.)

ראיתי הרבה זוגות שמתירים בכך ורציתי לדעת האם באמת כך נהוג או שזה אסןר לפהי ההלכה.

תודה מראש.

תשובה

שלום!
הנגיעה הראשונה של החתן והכלה היא בנתינת הטבעת. אין כל היתר לגעת קודם לכן. לא לצורך צילומים ולא לצורך אחר כלשהו. אם יש מתירים, לצערנו, אינם עושים כדין וכהלכה. ומעבר להלכה, כמה יפה לדעת שהנגיעה הראשונה היא נגיעה שיש בה קדושה ומצווה. מזל טוב!