נגיעה בטעות

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 10/12/06 13:17 יט בכסלו התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב יש לי שאלה שמציקה לי..

לפני כמה שנים כאשר הייתי בטעות ניתקלת בבן הייתי קופצת מיד ומרחיקה את עצמי נגיד כמו סתם נגיע בטעות ביד הייתי מזיזה אותה מהר. אך כיום כאשר זה קורה לי אני איני זזה אני כבר מרגישה שזה שטויות כבר וברור שזה היה בטעות..

את האמת זה קצת מבלבל, זה נותן לי הרגשה של פחות מקפידה,הרגשה של ירידה עצמית (חשוב לי לציין שאני שומרת נגיעה) מה אפשר לעשות בקשר לזה? לא הצלחתי לימצוא לעצמי תשובה..

אשמח לתשובה ותודה רבה מראש

בברכת שמחה אושר ובריאות

תשובה

לשואלת שלום רב.
ע"פ ההלכה אסור לבת לגעת בבן. אבל אין צורך לנהוג בהיסטריה על כל נגיעה מקרית ולא מכוונת בתור לאוטובוס ולקפוץ כאילו נגעתי באש. אלא פשוט להקפיד מאד על ההלכה ולא לחפף ולא לגעת בכלל בבנים. האיסור לגעת אינו שטויות אך גם לא צריך היסטריה.
בברכה
אפי קיציס