נגיעה בחמי

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 17/11/06 00:18 כו בחשון התשסז

שאלה

אנחנו לפני חתונה בעז"ה והמצב עם ההורים שלנו קצת עדין ורגיש, המצב בסדר אבל המצב לא ממש פשוט כמו שקורה לפעמים בתקופה הזו של האירוסין להרבה זוגות..

לצערי בהתחלה הייתי נוגעת שחמי היה מנשק אותי בלחי ברגע שהיינו מגיעים אליהם, ואילו לאחרונה מאד הצטערתי על זה והחלטתי לתקן את דרכיי וארוסי אמר לאביו שאנחנו מפסיקים את 'נוהג' זה ואני נמנעת מלנשק מתוך צניעות ולא מתוך חלילה משהו אישי..

האם בגלל שהמצב עכשיו עדין ממילא, ואולי בגלל שחמי יכול לחשוב שבגלל המצב העדין אני נמנעת לנשק יותר כשנפגשים ונפרדים- אז אולי עדיף שהייתי 'דוחה' את קבלת ועשיית "התשובה הקטנה" הזו שעשיתי?

יכול להיות שזה פגע בו?

מה מבחינת ההלכה- מותר לאשה לגעת בחמָהּ?

הכלות האחרות שלהם נוהגות לנשק ולגעת ופתאום אנחנו באים "ומשנים להם סידרי עולם"..

הייתי אמורה לדחות את הדבר הזה שלקחתי על עצמי לפחות עד אחרי החתונה שהמצב יירגע?

אבל זה בדיוק העניין- שרציתי לקחת את זה על עצמי מתוך המחשבה שלי על העוצמה הזו שנקראת 'חיי נישואין' וכל מה שזה כולל בכך..

תשובה

בסד

שלום רב.

אין כל היתר לנשק את חמיך לעתיד ,עכשיו..ולא לאחר החתונה.!!!!!!!!!
עדיף להרגיל את כולם למציאות החדשה שקיבלתם על עצמכם ...כמה שיותר מוקדם.
חיזקו ואימצו .
בברכה