נגיעה בגויה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 11/07/03 12:06 יא בתמוז התשסג

שאלה

א- האם גויה היא ערווה?

ב- אפילו אם היא טבלה?

ג- האם מותר לבוא על גויה? הרי כתוב לא תהיה קדשה בבנות ישראל והיא לא בת ישראל.

ד- האם מותר לגעת או לנשק ב/גויה?

ה- ואם היא טבלה?

וו מה המקור בתורה לעניינים אלו?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

א - כן ["גויה היא ערווה"]. ולא סתם ערווה ובשבילך היא [אבי אבות הערוות].

כשבלעם רוצה להשמיד את ישראל הוא מסדר לבני ישראל כמה גויות נאות - בנות מדין - ואילולי שהעסק הזה נעצר על ידי פנחס היה עם ישראל חלילה הולך לאבדון. בכל מקרה גם אחרי ה"הצלה" - מתו עשרים וארבע אלף אנשים מבני ישראל!!!

ב- אם גויה טבלה לשם גיור והיא נשואה לך היא מותרת - ואם היא לא טבלה לשם גיור רק טבלה לשם טהרה זה לא מועיל כלל.

ג- אסור לקיים עם נכריה מכל סוג שהוא יחסי אישות בין אם היא ערביה או נוצריה בין אם היא הודית או עם אחר. ואיסור זה חמור באיסור חמור מאוד.

ראה מה כתב על זה הרמב"ם בהלכות איסורי ביאה פרק יב על מי שמקיים יחסי אישות על גויה.

"הרי עונשו מפורש בדברי קבלה שהוא בכרת שנאמר:
["כי חלל יהודה קדש ה' אשר אהב, ובעל בת אל נכר. יכרת ה' לאיש אשר יעשנה ער ועונה"]
אם ישראל הוא - לא יהיה לו ער בחכמים ולא עונה בתלמידים.
ואם כהן הוא - לא יהיה לו מגיש מנחה לה' צבאות.

הנה למדת שהבועל גויה כאילו נתחתן לעבודה זרה שנאמר "[ובעל בת אל נכר] ונקרא [מחלל קדש ה']"

וממשיך הרמב"ם וכותב:

(ז) עון זה אע"פ שאין בו מיתת ב"ד אל יהי קל בעיניך אלא יש בו הפסד שאין בכל העריות כמותו שהבן מן הערוה בנו הוא לכל דבר ובכלל ישראל נחשב אע"פ שהוא ממזר והבן מן הכותית אינו בנו שנאמר כי יסיר את בנך מאחרי מסיר אותו מלהיות אחרי ה':

(ח) ודבר זה גורם להדבק בנכרים שהבדילנו הקב"ה מהם ולשוב מאחרי ה' ולמעול בו:

בקיצור:
אסור לגעת בה ואסור לנשק לה ואסור להסתכל עליה בין אם היא טבלה במים או באש או בשלג. היא נשארת גויה וכל הירהור בה הוא חמור פי אלף מהרהור ערוה ביהודיה. שגם הוא אסור. אבל אינו כמו הרהור לעבוד עבודה זרה.

ראה מה כותב הרמב"ם:
לנגוע בה הוא כמו לנגוע בעבודה זרה.
לנשק לה זה כמו לנשק לעבודה זרה.
לחבק לה זה כמו לחבק לעבודה זרה.
לחיות איתה זה כמו לחיות עם עבודה זרה.

ולא עוד אלא שממגע יד יעברו לחיבוק
ומחיבוק לנשיקה
ומנשיקה למגע אחר
וממגע אחר להריון
ומהריון לחתונה
והוא כבר נכרת מעם ישראל וילדיו לא יחשבו חלק מעם ישראל.

אל תאמר ["לי זה לא יקרה"] כיון שמאות אלפי יהודים בחו"ל חשבו כמוך ובסוף נישאו לגויות ונכרתו מעם ישראל והתבוללו בין האומות.

והעיקר דע לך כי זו עצתו של בלעם הרשע החכם כמעט כמו משה רבינו = רק שהוא חכם להרע. ועצתו עודנה קיימת גם היום בדור זה, והיא קשה עלינו [יותר מהשואה ] כי בשואה נשמדו מעם ישראל שש מליון נפשות טהורות וזכות שאנו בוכים עליהם עד היום. אבל בהתבוללות הזו - המתנהלת כעצת בלעם הרשע - נכרתו מעם ישראל מליונים על מליונים ואין איזה פנחס שמצליחי לעצור בעדם.

האם גם אתה רוצה להיות מאלה שנכרתים מעם ישראל?

חלילה וחס!!

אל תגע בה
ואל תנשק אותה
ואל תדבר איתה מטוב ועד רע.

היא לא המזל שלך ואתה לא המזל שלה.

תן לה לחיות את חייה בנחת, בלי עול של מצוות ובלי צרות של יהודים. בלי לסחוב על גבה עונות רבים בגללך.

אל תעמיס עליה צרות שלא לצורך!!!

והוא רחום יכופר עוון

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן