נגינה קצת שונה

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 20/07/07 11:27 ה באב התשסז

שאלה

שלום,

כידוע, וכפי שנכתב באתר, אין לנגן בשלושת השבועות שלא לצורך לימוד.

השאלה שלי היא האם האיסור הוא גם על כלי בודד ללא ליווי שעיקר נגינתו הוא בתזמורת או בלהקה, כמו (במקרה שלי) סקסופון? ובתשעת הימים?

הנקודה היא שכשהכלי עומד בפני עצמו הוא עדין יפה מאוד אך חוסר הליווי ניכר בו.

ובעניין הלימוד ,לדעתי, כל נגינה מלמדת ומשפרת את יכולות הנגינה, אך גם גורמת לסיפוק כלשהו...

אשמח אם תענו בהקדם.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב,

אין לנגן בתשעת הימים גם בכלי אחד. למרות שבתזמורת הכלי נשמע יפה יותר. ראוי להימנע מלהתאמן בימים אלו.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת ההסדר "בינות" רעננה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן