נגינה בספירת העומר

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 26/04/07 12:21 ח באייר התשסז

שאלה

לרב שלום.

למיטב ידיעתי בספירת העומר אסור לנגן, למעט מקרים של אימון וכו'. שאלתי היא, אם אני מרגיש כי הנגינה מועילה לי מאוד בעבודת ה' וכי הנגינה היא כלי מאוד טוב עבורי להתפתח בעבודת ה', האם מותר לי לנגן בספירת העומר?

תשובה

אפשרות להסביר את חטאם של נדב ואביהוא - הם חשבו שהבאת קטורת באותו זמן תועיל להם מאד בעבודת ה'. הנצי"ב מסביר באותה פרשה, שבכך חטאו גם מאתיים וחמישים מקטירי הקטורת בפרשת "קורח". הם רצו להתקרב לה'. זו היתה טעות חמורה.
הדרך היחידה לעבוד את ה' היא לשמוע בקול ה'.
אמנם איסור שמיעת נגינה בתקופה זו אינו מן התורה, אבל אנחנו מצווים (מן התורה) לשמוע בקול חכמים.
אגב, לא כל הפוסקים מתירים לימוד נגינה באופן גורף. מי שנמצא בשלבים מתקדמים שכבר נהנה ונהנים מנגינתו - יש שאוסרים גם את הלימוד בשלב זה.