נאמנות לבעלי

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 20/05/09 11:12 כו באייר התשסט

שאלה

אני נשואה === שנים ואם ל===.

לצערי,בשנתיים האחרונות אני מוצאת את עצמי מהרהרת כל העת בגבר אחר, נשוי אף הוא, שפגשתי בלימודים. ניסיתי בהתחלה לנקוט צעד ולעזוב את הלימודים על אף שהדבר היה לי מאוד קשה, היות שהלימודים היו חשובים לי. בפועל, זה לא עזר לגבי רגשותי כלפיו. הבעיה התחדדה כאשר משפחתו עברה לגור בשכנותינו, ועכשיו גם בנותינו חברות באותה כיתה והמשפחות מיודדות. הם מצידם חברותיים, מזמינים לשבת, סעודת פורים וכד'.

השאלה: מה אוכל לעשות? כיצד להתמודד? האם יש אפשרות ריאלית לנתק כל קשר בינינו? זה בטוח יקרה?

תשובה

שלום

אני מחזק אותך בהתמודדות האמיצה והטהורה שלך לחיות חיי קודש.

חיינו בחברה מעורבת מזמנים לנו מצבים מורכבים וקשים מנשוא לפעמים, כמו זה שתיארת.
דרכו של העולם הבריא היא שמשפחות חיות בידידות זו לצד זו, וזו דרכם של ישראל מעולם. אמנם, עלינו לקדש את המציאות הזו, על כל מרכיביה, וזה כלל לא פשוט ומסוכן ביותר לפעמים.
זהו נסיון שד´ מזמן לך, כפי שזימן אף לרבים מגדולי ישראל, ועלייך לעמוד בו בגבורה.
על כן, אל תחיי בתחושה שהחטא ודאי יקרה, זה אינו נכון, את יכולה לנהל את המציאות במקום שהיא תנהל אותך.
את בנסיון הגורלי ביותר בחייך, ועלייך להכריע בין הטוב ובין הרע, בין הנאמנות לבעלך למשפחתך ולדבר ד´, לבין הבגידה בהם.

על כן, שלוש דברים אני מציע כדי להכריע את היצר הגדול והנורא בעניין הזה-

א.פרקטיות.
להמעיט להיות בחברתו. להשתדל לא להגיע למקומות שהוא ינכח בהם, ולעשות מה שאת יכולה כדי להתרחק. גם אם זה ישבש חלק מחייך וחיי ילדייך, זה עדיף.

ב.כנות והכרעה.
אל תנסי לשקר לעצמך שאת אינך מעוניינת בו. את מעוניינת, ואסור באיסור חמור לממש את הרצון הזה. הכחשה יכולה להתפרץ אח"כ לצד השני, כיוון שאת החיים בלתי ניתן לשקר.
עליך לשבת עם עצמך ולקבל החלטה מודעת מה את מכריעה, לאחר שכללת בשיקולים את כל הרוע שיגיע לך ולמשפחתך מצעד חוטא כזה אל מול החויה הרגעית והחולפת. אני מתפלל ומאמין ומחזק את ידייך שתכריעי כהלכה.

ג.מאבק עיקש ועקבי ביצר הרע.
התחילי להיאבק ביצר הרע שלך בנחישות. בכל פעם שעולה מחשבה כזו, סלקי אותה על ידי מחשבה נגדית על התוצאה הנוראית למשפחתך שכזה דבר יגרום, ועל ידי מחשבה כמה טמאה ורחוקה מד´ תרגישי אח"כ.
אני מציע שתתפללי לפחות תפילת שמונה עשרה אחת ביום, עדיף בבית הכנסת עם הציבור, והאריכי בה בשפתך בברכת שמע קולנו ובקשי מד´ שיעזור לך.
לימדי בכל לילה לפני השינה שתי דקות מעט ממסילת ישרים, יחד עם בעלך.

באם היחסים עם בעלך לוקים בחסר, והמשיכה אל השני באה מהמקום הזה, יש לחזק את הזוגיות, ואם יש צורך, טיפול זוגי מקצועי.

בהצלחה במלחמת ד´