מתקן מים בשבת

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 19/08/08 00:31 יח באב התשסח

שאלה

בס"ד

שלום רב!

האם מתקן מים (כמו תמי 4 לדוגמא) מותר לשתיית מים חמים ו/או קרים בשבת?

תודה מראש!!

תשובה

לשואל שלום רב.
אינני מכיר כל מכשיר וצריך לבדוק כל מכשיר לגופו. לכן אענה באופן כללי.
מים חמים, בד"כ אסורים בשימוש. כאשר יוצאים מים חמים, מיד נכנסים מים קרים ומתחממים, וזה אסור משום בישול בשבת.
במים קרים צריך לבדוק איך עובד המכשיר. השאלה היא אם הלחיצה על הכפתור היא מכנית לחלוטין, ואינה יוצרת שום פעולה חשמלית מיידית (משאבה או הדלקת נורה). כמו כן, צריך לבדוק האם הקירור עובד על טרמוסטט או מופעל אוטומטית בזמן הוצאת מים קרים. אם יש פעולה חשמלית מיידית, אסור. אם אין פעולה חשמלית והקירור הוא על פי טרמוסטט, מותר להשתמש במכשיר (ויש אוסרים).
בברכה
אפי קיציס