מתנות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/08/12 15:35 יז באב התשעב

שאלה

שלום הרב,

האם מותר להצטרף לחב' אשראי ע"מ לקבל מתנה בצורת גיפט קארד וכרטיס אשראי חוץ בנקאי (כאשר החב' מצהירה שההצטרפות לא כרוכה בהתחייבות כלשהי בשימוש, זמן וכיו"ב), ולאחר מכן לבטל את הכרטיס ?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אני לא מתמצא בעיסקה שאתה מתאר.

נראה שחברות שמציעות 'מתנות' ללקוחות שיוצרים קשר עסקי, מביאות בחשבון שחלק מהם לא ימשיכו את הקשר.

זכור לי שלפני מספר שנים היתה חברה שהציעה פגישה עסקית במסעדה והביאה בחשבון שלא כל לקוח יקבל את העיסקה למרות שקבל ארוחה בחינם.

עדיין לא בטל לחלוטין החשש שיש כאן הונאה כמי שנכנס לחנות ומודד בגדים ואין לו כוונה לקנות. עיין
http://www.institutefordayanim.com/DisplayQuestion.asp?ID=348

לכן הכי נכון לשאול בפרוש את נציג החברה האם אתה יכול לבטל את הכרטיס בעוד זמן קצר.