מתנות לאביונים

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 16/03/08 10:14 ט באדר ב'

שאלה

מה זה אומר בדיוק? מה וכמה צריך לתת להם?

ומה פירוש אביונים? האם אני צריכה ללכת ולחפש למי לתרום ברחוב?

לכמה אביונים יש לתרום ובאיזה יום זה יוצא השנה?

תודה רבה!

תשובה

שלום רב

מתנות לאביונים היא אחת ממצוות הפורים, וחובה לתת בו ביום סכום כסף שיספיק לצרכי סעודה לעני. לכן יש לתת לפחות 50 ש"ח ל-2 עניים (25 ש"ח לכל אחד), וכל המרבה תבוא עליו ברכה. החובה היא לפחות ל-2 עניים.

לא כדאי לתת לקבצנים ברחוב, בשל העובדה שיש הרבה רמאים וכך יש חשש שלא קיימת את המצווה. הכי טוב להעביר דרך ארגונים ורבנים שמעבירים מתנות לאביונים ביום הפורים.
השנה המצווה חלה הן בערים מוקפות והן בערים שאינן מוקפות חומה מימות יהושע באותו יום, י"ד אדר, דהיינו יום שישי.

פורים שמח!
אריאל
(המשיב אינו רב)