מתנות לאביונים מכסף מעשר

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 19/02/07 21:56 א באדר התשסז

שאלה

האם ניתן להשתמש בדמי המעשר לקניית מצרכים למשלוח מנות לאביונים או שהמשלוחי מנות הן בנוסף למעשר?

תשובה

אין להשתמש בכספי מעשר לצורך הקיום הבסיסי של נתינת מתנות לאביונים, משום שהמעשר הוא סכום שאנו כבר חייבים ממילא לתת. אכן תוספת של מתנות לאביונים שמעבר לנתינה המינימאלית שחייבים בה, אפשר לתת מכספי המעשר.
משלוח מנות היא מצווה בפני עצמה, שבה שולחים לחברים שבדרך כלל אינם עניים, ולכן בוודאי אין להשתמש לשם כך במעות מעשר כספים.