מתנות לאביונים-מי חייב

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 25/02/09 15:49 א באדר התשסט

שאלה

כבוד הרב, שלום וחודש טוב !

אצלנו בבית ב"ע 5 נפשות, מהם 2 מבוגרים ו-3 ילדים שטרם הגיעו לגיל מצוות.

א. האם גם הילדים אמורים לתת מתנות לאביונים ?

ב. האם אני ובעלי יכולים לתת, כ"א בנפרד, מתנה לאותה משפחה נזקקת, או ששנינו חייבים לתת ל-4 משפחות נפרדות ?

ג. אם שולחים צ'ק בדואר, מתי עדיף לשלוח כדי לקיים את המצווה כראוי ?

בתודה מראש,

רימה

תשובה

בסד
שלום רב .
מתנות לאביונים היא ממצות הפורים וילדים בעצם פטורים אבל אנו מחנכים אותם לקיים את המצוות לפני גיל שלוש עשרה.לכן רצוי שגם הם יתנו .מחיר המתנה לאביון הוא כערך מנה פלפל למשל.10 שקלים או יותר.
חיב אדם לתת לשני אביונים ,לכל אחר מנה אחת.
כיום נהגו לתת כסף לאביונים לפני פורים כדי לקנות בזה סעודת פורים.וכל המרבה תבא עליו ברכה.
ניתן לתת למשפחה אחת את שתי המנות שלכם וגם של הילדים אם במשפחה יש כמה אביונים..כמובן.

אם שולחים בדואר אז צריך לפני הזמן כדי שיגיע לפני פורים ויש להתנות כי העני ישתמש בזה כמתנות לאביונים ויש אומרים כי הוא יקנה בזה את סעודת הפורים .
בברכה