מתנות לאביונים-דחוף...

חדשות כיפה הרב דוד לוי 28/02/10 20:11 יד באדר התשע

שאלה

בעזרתו יתברך ^

לכבוד הרב שלום,

ברצוני לתת מתנות לאביונים בכסף.

בכל שנה אני משתדלת ללכת במיוחד למקום שאני יודעת שיש שם מקבצי נדבות ולתת להם..

אבל השנה בגלל מזג האוויר הסוער, איני חושבת שהיו מקבצי נדבות ברחוב..

ידוע לי שאת המתנות לאביונים צריך להביא לפני תחילת סעודה וכרגע איני יודעת מה כל כך לעשות..

האם אני יכולה להשים את הכסף הזה בצד ואחר כך להביא אותו?

או שעדיף שאני ישים בקופת צדקה ויכוון שזה מתנות לאביונים???

תודה רבה על זמנך כבוד הרב וחג שמח!!

תשובה

שלום לך,

ראשית שאלות דחופות לא שואלים באינטרנט אלא בטלפון - ואז לתשובה יש ערך בזמן. 09-8987548
כעת לשלם לימוד - הדרך הנכונה היא לשים את הכסף בצד ולתת אותו לעני כאשר תמצאי עני גם לאחר החג.

החכמים אינם משאירים מצווה זו לרגע האחרון אלא לפני פורים הם נותנים את הכסף לאדם אחראי שיחלק אותו ביום פורים כמו ארגון פעמונים וכד'.
כך אתה גם יודע שהכסף מגיע בזמן ולנזקק באמת ולא רק למקבץ נדבות.

בברכת פורים שמח
אני תמיד מוכן גם לקבל כסף לחלוקה לעניים ולקראת פורים אני גם מחלק מתנות לאביונים ביום פורים

בברכת תזכו למצוות
דוד לוי