מתן תעודת כשרות לחברות/מסעדות שלא נוהגות בצדק חברתי

חדשות כיפה רבני כושרות 29/12/13 20:49 כו בטבת התשעד

שאלה

שדנו בענייני כשרות שאל אותי חבר לא דתי שאלה שתקעה אותי לגמרי ולא ידעתי מה לענות. וכל הוא שאל: מסעדה שכשרה לחלוטין מבחינת מוצרים והפרדה אך היא פתוחה בשבת אתה אומר לי שהיא לא תקבל תעודת כשרות כיוון שהכלים בה נטרפו. אבל מסעדה שהכל בא כשר וישנה הפרדה מלאה והיא לא פתוחה בשבת היא תקבל תעודת כשרות למרות שהיא לא משלמת משכורות בזמן, מתייחסת לעובדיה בזלזול לא נותנות זכויות סוציאליות ופוגעת בחופשות של העובדים שברבה מזה זה דאורייתא בכל זאת תקבל תעודת כשרות ולפעמים מהדרין. למה???? לא ידעתי מה לענות לו אנא עזרו לי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

זו סוגיא גדולה ורחבה ודנו בה גדולים ואיני רוצה להכניס את ראשי בין הרים גדולים.
באופן כללי במדינת ישראל יש הפרדת רשויות. תעודת כשרות ניתנת ע"פ אמות מידה של הלכות כשרות בלבד. אין ספק שעבירות הנעשות בגין הלכות השייכות "בן אדם לחבירו" הם טרגדיה לאומית. אולם כיום הטיפול בהם שייך למשרדי ממשלה אחרים ולא למשרד לשרותי דת.
אולי זה מה שכתוב בתוספתא בסוף מסכת מנחות שבית שני נחרב בגלל ש"אוהבים את הממון ושונאים איש את רעיהו".

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן