מתי נחרב בית המקדש הראשון והשני .אם אתה יכול לכתוב לי תאריך?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 30/07/08 14:17 כז בתמוז התשסח

שאלה

מתי נחרב בית המקדש הראשון והשני .אם אתה יכול לכתוב לי תאריך?

תשובה

ב"ה

שלום.

1)בשנת 3338 לבריאת העולם נחרב בית המקדש[ הראשון ](כלומר לפני 2430 שנה ) הכהן הגדול האחרון היה שריה שאח"כ הוגלה ונהרג (עיין ספר מלכים ב פרק כד).

2)מחורבן בית המקדש הראשון על לבניית בית המקדש השני עבורו 70 שנה שמתוכם 52 שנה לא היה כוהן גדול בירושלים לאחר מכן התמנה יהושוע שהיה נכדו של הכהן הגדול האחרון שריה .

3)בתאריך כד כסליו שנת 3408 לבריאת העולם התחילו לבנות את בית המקדש השני ובשנת 3412 לבריאת העולם גמרו לבנות את בית המקדש השני (בתאריך ג באדר) עיין בספר עזרא פרק ו פסוק טו.

4)בית המקדש השני עמד 420 שנה.ובשנת 3829 לבריאת העולם ב ט' באב נשרף בית מקדשנו ותפארתינו.(לפני 1939 שנה).

ויהי רצון שיקויים בנו דברי הנביא : כֹּה אָמַר יְהֹוָה צְבָאוֹת צוֹם הָרְבִיעִי וְצוֹם הַחֲמִישִׁי וְצוֹם הַשְּׁבִיעִי וְצוֹם הָעֲשִׂירִי יִהְיֶה לְבֵית יְהוּדָה לְשָׂשׂוֹן וּלְשִׂמְחָה וּלְמֹעֲדִים טוֹבִים וְהָאֱמֶת וְהַשָּׁלוֹם אֱהָבוּ: אמן.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.