מתי לערוך אזכרה של שנה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 08/08/12 11:15 כ באב התשעב

שאלה

שלום,

אבי היקר נפטר בג' בתשרי השנה. אנחנו לא יודעים מתי צריך לעשות אזכרה. האם אחרי 11 חודשים או אחרי 12 חודשים. אבי הוא ממוצא רומני אם זה משנה. פשוט אמרו לנו פעם אחת ככה ופעם אחרת אז רציתי להתייעץ עם רב. תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הבלבול נובע מהבדלי מנהג בין אשכנזים וספרדים:
מנהג האשכנזים הוא לערוך אזכרה ועליה לקבר רק בסיום שנים עשר חודש.
מפסיקים לומר קדיש בתום אחד עשר חודש, לאורך החודש השנים עשר אין אומרים קדיש.

מנהג הספרדים לערוך אזכרה ועליה לקבר בתום אחד עשר חודשים.
בתום החודש האחד עשר, מפסיקים לומר קדיש למשך שבוע וחוזרים לומר קדיש במשך שלושת השבועות עד תום שנים עשר חודשים. לפי מנהג זה, יש שעולים לקבר פעם נוספת בתום שנים עשר חודשים.
(מתוך תשובה של הרב י. רוז'ה http://www.moreshet.co.il/web/shut/shut2.asp?id=131711)
מוצא רומני הוא על פי רוב אשכנזי אבל יכול להיות גם ספרדי. עליכם לבדוק מה ההשתייכת העדתית שלכם ולנהוג לפיה.