מתי לספר לבחור על נכות?

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 24/02/09 16:22 ל בשבט התשסט

שאלה

יש לי בעיה בריאותית בעצם נכות.

ואני מרגישה מאד לא בנוח להכיר בחורים זה ממש "להפיל" תיק על עלייהם, במיוחד אם הם לא נכים.

אני כבר הגעתי לגיל שנראה לי שכן צריך קשר.(22)

מה לעשות?

תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה,

חס ושלום שאת תחושי אי נעימות. לעולם אינך צריכה לחוש אי נעימות בשל נכות כלשהי.

לגבי שאלתך, אתקשה להשיב מאחר לא פירטת איזו נכות, ניכרת או לא ניכרת, וכדו'.

אם מדובר במום נסתר, עצתי היא לא לספר לבחור בפגישה ראשונה, אלא רק בפגישה שלישית, או בפגישה שניה אם את רואה שהעניינים התקדמו ואת חשה בנוח לשוחח על כך. (כמובן אם בפגישה שלישית לא מתקדם שום דבר, אינך מחוייבת לספר לבחור. שהרי אם לא יצא שום דבר מהעניין אין טעם לספר).

עצתי היא שלא 'תפילי' על הבחור תיק, כלשונך. ספרי לו ברוגע, הסבירי לו במה זה מקשה עלייך, ומהם הצרכים המיוחדים שלך. תבהירי לו, שאינך רוצה לשמוע תשובה מיידית, אלא את מבקשת שלאחר הפגישה הוא יחשוב על כך מעט או יתייעץ על כך עם מישהו.

ושוב, הכל תלוי בחומרת הנכות, גלויה או נסתרת וכדו'.
בהצלחה לך.

כל טוב,
עוזיה
(המשיב אינו רב)