מתי להתחתן?

חדשות כיפה הרב ארז משה דורון 19/04/06 22:18 כא בניסן התשסו

שאלה

בס"ד

לרב שלום!

איך יודעים מתי הגיע הזמן הנכון להתחתן?

תודה רבה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום ורוב ברכות,
אנסה להשיב על השאלה הלא פשוטה הזו. לא פשוטה משום שזה דבר יחסי וקשה לקבוע בו כללים.

בכל אופן נראה לי מניסיוני שצריך כמה דברים כדי להיות בשלים להתחתן.
1. רצון אמיתי וכנה להינשא ולא בגלל לחץ של הבית או החברה.
2. הבנה בסיסית שלהינשא פירושו גם להיכנס לעולם של התמודדויות חדשות ולא רק "גן עדדן".
3. מסוגלות להתחשב בזולת והבנה שאנוכיות פסולה.
4. שהרצון להינשא לא יבוא רק כ"פתרון בעיות" כמו: נמאס לי מבית ההורים, אין לי כוח להיות לבד, אני זקוק שיאהבו אותי וכדומה. בוודאי שהסיבות הללו קיימות ולגיטימיות אבל כוונתי שאסור להן להיות הסיבה בהא הידיעה כי זה מתכון לכישלון.
5. יכולת הכנעה לרצון השם גם כשזה לא בדיוק מסתדר עם הרצונות האישיים שלי. רק כאשר זוג משותפים בדעה שרצון השם הוא הכוח המאחד אותם והוא מטרת חייהם - יש בכלל סיכוי לחיבור ביניהם. באופן אחר כל אחד מושך לבסוף לכיוון רצונו האישי ותאוותיו האנוכיות וכך כל העסק קורס, כפי שמוכיחה המציאות.

בהצלחה רבה
ארז

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן