מתי התחילו להניח תפילין

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 26/04/12 20:56 ד באייר התשעב

שאלה

שלום רציתי לשאול מתי החלו להניח תפילין ולקבוע מזוזות . תודה

תשובה

שלום

עצם התפילין הם מצווה מהתורה, וחלק מהפרטים ניתנו בפירוש למשה בע"פ. ולכן עצם התפילין הם עוד מימי משה, וכן מזוזות.
אך חלק מפרטי הדינים במצווה נתלבנו בלימוד מהפסוקים בבית המדרש, ולכן יתכן שבדור אחד סברו כך ובדור אחר אחרת, עד שהוכרע בביה"מ את כל ההלכות במדרשי הפסוקים, ויש להם תוקף דאורייתא, והנם כפי שהתפילין לפנינו. זאת בדומה להכרעת מחלוקות אחרות מדאורייתא כגון לא יבוא עמוני בקהל ד' והמחלוקת בימי בעז על דרשת עמוני ולא עמונית עד ההכרעה המאוחרת יותר, ושלא כדעת גדול הדור דאז דואג האדומי

כל טוב