מתגייר

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 09/10/16 14:27 ז בתשרי התשעז

שאלה

רציתי לשאול עוד משהו חשוב

שאני בתהליך הגיור זה מבחינת הדת מצטייר שונה מגוי שלא מבצע תהליך גיור? יש יותר זכויות מהדת?

עדיפות יותר עליונה שאני בתהליך ובעזרת השם יסיים אותו?

תשובה

לשואל שלום
אדם בתהליך גיור יש ללמד אותו ולחנך אותו למצוות, אך [דיני גוי עדיין חלים עליו] עד אשר יעבור את הגיור כהלכתו.
בספר חסידים סימן תר”צ כתוב שאסור להאכיל גוי שנמצא בתהליך גיור מאכלות אסורות.
בכל מקרה, כדאי לשאול את בית הדין דרכו עובר את הגיור וידריכוהו לפי קצב ההתקדמות.
(מקורות: הרשב”א והר”ן במסכת ביצה קף כא בעניין סיבת איסור הזמנת גוי לסעודה)
כל טוב