מתביישת מהמשפחה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 30/11/06 16:33 ט בכסלו התשסז

שאלה

לצוות "חברים מקשיבים" שלום,

איך בחורה יכולה לא ליפול מבחינה רוחנית ואמונית כשהיא הולכת לאירועים משפחתיים ורואה שבני דודים שלה רובם חילונים, הנשים לובשות מכנסיים או שמלות לא-צנועות (על כיסוי ראש, כמובן שאין מה לדבר...).

זה נורא נורא קשה!!! את מסתכלת עליהם איך הם רוקדים ברחבה בנים-בנות, צוחקים, נהנים, ואת לבושה בצניעות, נראית אולי קצת "פרמיטיבית" לידם. הם באמת משוחררים וחופשיים.

חלקם (מעט) אפילו שומרים שבת, כשרות, חגים ו.... זהו. מספיק. הרי לדעתם לא צריך להיות "קיצוניים" יותר מדי בדת. נכון? מספיק לשמור את הבסיס.

ואת מרגישה די מסכנה ומושפלת לידם. אומנם זאת הרגשה אישית שלך, ואף אחד לא יבוא ויצחק עלייך בפרצוף, אבל סתם תחושה כזאת...

ואז את חושבת- רגע! איך תראה החתונה שלי לעומת האירועים שלהם? הם משמיעים שירים מודרניים ורומנטיים בחתונה, הכל מתקדם, חופשי, משוחרר...

ומה איתי? מה, אני אשים שירים "דוסיים" בחתונה שלי? וואו! איזה פאדיחה! הם בטח לא ירקדו (כמו שאני לא רוקדת בחתונות שלהם, בגלל שהריקודים מעורבים).

ועוד משהו- איך אני אשים כיסוי ראש????

הרי כל הנשים הצעירות במשפחה לובשות בגדים יפים ואופנתיים. איך אני אראה לידן?? ממש בושה (בשבילי). הן האופנתיות ואני הדוסית.

אם כל המשפחה (או לפחות רובה) היתה מורכבת מדתיים, הכל היה הרבה יותר קל ופשוט. לא יכולה לסבול את הניסיונות האלה. אולי עדיף שאני לא אלך לאירועים משפחתיים? (הרוב חילונים, יש מעט דתיים).

ועוד דבר שקשה- שלא רואים במציאות שהקב"ה מתייחס בצורה הראויה לכל החילוניים האלה (כלומר, תסלחו לי על המילים- מעניש אותם...). אולי באמת שווה לפרוק עול?? (אוי לי שאני אומרת מילים כאלו, שה' ירחם עליי...).

הרי גם להבדיל מיליוני הבדלות, הכמרים הנוצרים מתנזרים מהבלי העוה"ז ולא מתחתנים, אבל הם מפסידים. לא נהנים מהעוה"ז ולא מהעוה"ב, והם עוד חושבים שהם צודקים, אבל הם טועים.

אז אולי חס וחלילה גם אנחנו טועים, וכל המאמץ שלנו על שמירת צניעות והדת הוא שטויות, וחס וחלילה לית דין ולית דיין וסתם אני מתאמצת שלמור על ההלכות.כמו שהכמרים סתם מתנזריםמ ולא ייצא להם מזה שום דבר, רק נזק (הם מפסידים את העוה"ז).

לפעמים גם האמונה שלנו במשיח נראית לא יותר אמיתית משאר האמונות של המוסלמים והנוצרים. הרי גם הם מאמינים בגאולה העתידה שתבוא (אני יודעת שכך הנוצרי

תשובה

שואלת יקרה,
הסיטואציות שאת מתארת אותן מאוד מוכרות לי.
גם לי יש משפחה מורחבת שאינה דתייה וגם אני נמצאת בארועים משפחתיים ´לא צנועים´...
עם הרגשת הכאב אני מאוד מזדהה, אני הולכת בדרך התורה והמצוות, אני מקיימת את דברי ה´, אני חושבת שזאת הדרך הנכונה ללכת בה ועצוב לי וכואב לי שהמשפחה שלי לא הולכת בדרך שאני מאמינה שהיא נכונה..
כואב לי שהמשפחה שלי לא רואה כמה טוב ה´, כואב לי שהמשפחה שלי לא זוכה להנות מזיוו של ה´...
[אבל!! זה לא מחליש אותי!
זה לא מפיל אותי מבחינה רוחנית!!]
אני מאמינה בדרך שבה אני הולכת,
אני יודעת שאני בדרך הנכונה אז למה העובדה שהם הולכים בדרך שאינה נכונה תחליש אותי?
תגרום לי לפקפק בצורך של קיום המצוות שלי?
תגרום לי לפקפק בנכונות הדרך שבבחרתי ללכת בה?
אני לא אשאיר אותך רק עם השאלות, התשובות לשאלות האלו וזו התשובה גם לך:
ברגע שאני לא צועדת בביטחה בדרך שלי אז אפשר להסיט אותי ממנה בקלות רבה!
ברגע שאני לא בטוחה בנכונות הדברים שאני פועלת לפיהם אז אני נחלשת, אז אני נופלת...

למה את מרגישה מושפלת לידם?
למה פרימיטיבית?
למה הבושה?
אני חושבת שהשורש לכל הרגשות האלו הוא בעצם השאלה השניה שלך, השאלה באמונה.
אני חושבת שכדי לפתור את המצוקות הרגשיות האלה ואת הבטחון ה"דתי" הנמוך הוא בלימוד, בחיפוש תשובות לשאלת האמונה, בלימוד האמונה, בביסוס הדרך שאת צועדת בה.
את חייבת להרגיש שאת צועדת בביטחה בדרך בה בחרת ללכת כדי שאף רוח, שאף אמירה לא יעיפו אותך ממנה!

אחרי שתבססי את דרכך לא תהיה לך שום בעיה לקיים חתונה כשרה, צנועה ושמחה. לא תהיה לך שום בעיה ללבוש כיסוי ראש בעז"ה, להתלבש צנוע ולקיים את מצוות ה´ בשמחה!
כל רגשות הנחיתות ה"דתיות" שבך יעלמו...

כדי להתחיל לבסס את דרכך וכדי לענות לך על שאלות האמונה אני מצרפת לך מספר קישורים:

למה לי לעבוד את ה´?
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=42411
לעבוד את ה´ בשביל מי?
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=25707
על שאלת צדיק ורע לו רשע וטוב לו:
שאלת הטוב בעולם:
https://www.kipa.co.il/noar/n_show.asp?id=3632
וההמשך, שאלת הרע בעולם:
https://www.kipa.co.il/noar/n_show.asp?id=425

פה יש אוסף של המלצות מה ללמוד ומאיפה ללמוד כדי לבסס את הדרך שלך:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=57239

שואלת יקרה,
בעצם התשובות לשאלות שלך טמונות בך.
כמה שתלמדי יותר, כמה שתחזקי את האמונה שלך בצידקת דרכך
ככה תהיי חזקה יותר! ותצליחי להתמודד יותר!
אני מאחלת לך הרבה הצלחה בגילוי האמונה שלך ובגילוי דרכך!
את מוזמנת לשאול עוד ולברר, בשמחה!
דרך צלחה!
מיכל

MCHY22@GMAIL.COM