משמעות נסיון שעברתי

חדשות כיפה הרב דוד לוי 09/11/10 23:53 ב בכסלו התשעא

שאלה

שלום,

יצאתי עם בחורה מסויימת בעבר.

שנינו הרגשנו שאנחנו מאוד מתאימים ודומים מבחינת הרקע, התכונות אופי, סגנון וכו'.

גם כל מי שהסתכל מבחוץ חשב ככה והיה בטוח שהדרך לחתונה סלולה...

אולם, לי הפריע מאוד המראה החיצוני מתחילת הדרך, והרגשתי שזה מונע ממני להתקדם בקשר, למרות שכן רציתי לנסות בגלל ההתאמה בכל שאר הדברים.

בסופו של דבר נפרדתי ממנה.

רציתי לשאול, מה יכול להיות הנסיון פה? כלומר למה שלחו לי מלמעלה בחורה שמתאימה לי מכל הבחינות מלבד המראה החיצוני? מה אפשר ללמוד מזה?

אני רוצה לציין שניסיתי בכל מאודי ובכל כוחי להתעלם מהפן הזה במשך זמן רב אך ללא הצלחה, ואני מודע לכך שלא צריך לשם דגש על מראה חיצוני אך הרגשתי שזה ממש מפריע לי.

תודה

תשובה

שלום לך

נסתרות דרכי ה'

בעיני נכשלת בניסיון.
היית צריך לבחור בין התאמה רוחנית למראה חיצוני (שבעזרת השם משתנה כבר כמה חודשים אחרי החתונה) ואתה הסתכלת בקנקן במקום במה שבתוכו.

אתה מוזמן לחזור אליה -
אני במקומה לא הייתי חוזרת אל אחד כזה שהמראה הכריע צלו את הענין לשלילה.

אם היית מעיין בפרשת השבוע שעבר - ,
יצחק התחתן עם רבקה בלי לראות אותה ולאחר מכן אהב אותה.

בכל מקרה אני מאחל לך הצלחה בבת הזוג הבא (ואולי תכיר כמו יצחק אבינו...)

דוד לוי