משמעות התפילות

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 06/12/06 20:45 טו בכסלו התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב.

ראשית דבר, תבורכו על עבודת הקודש שאתם עושים באתר זה. אני לומד מכם המון מדי יום ביומו.

יש לי שאלה שגורמת לי לבלבולים רבים.

אני בחודשים האחרונים התחלתי להתחזק בצורה די ממשית, הרחבתי את הנחת התפילין שלי, התחלתי לעשות מנחה וערבית וללכת לבית הכנסת בימי חול ובשבת.

לאחר שאני מכיר את התפילות התברר לי בעצם שחוץ מאת המזמורים (כמו שיר מעלות) שאני יודע מעט רקע עליהם איני יודע מה בעצם אומרים כשמתפללים?

בנוסף, מי כתב את התפילות האלו? (בתחילת כל תפילה נאמר על אחד מאבותינו שתיקן את אותה התפילה אך מה הכוונה בדיוק?) והיכן כתוב שאנו צריכים להתפלל שחרית, מנחה וערבית ובסדר התפילות הזה?

אני יודע שהשאלה קצת מבולבלת אך זהו מצבי... תודה!

תשובה

לשואל שלום רב.
קצת קשה לענות בהרחבה על כך כיון שזה כולל פרטים רבים. בעיקרון מי שחיבר את נוסח התפילות וקבע את מבנה התפילה היו אנשי כנסת הגדולה כלומר חכמי ישראל בתחילת ביתץ שני. כאשר הם קבעו שלש תפילות ביום הם הסמיכו זאת כנגד האבות (שאצלם מצאנו רמזים שהתפללו בשעות שונות של היום )
פירוט רב על הנושא אפשר למצוא בספרים שונים על התפילה, וביניהם - "נתיב בינה" מאת הרב יששכר יעקובסון, "עולם התפילות" מאת הרב מונק וכן ספר של הרב שטיינזלץ
בברכה
אפי קיציס