משמעות החלטת האדמור

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 07/09/12 16:50 כ באלול התשעב

שאלה

שלום רב, הייתי מאורסת לבן זוגי ואני בהריון ממנו.

כתוצאה מריב נפרדנו מעט לפני החתונה לצערי.

לאחר הפרידה התחלנו שתינו תהליך חזרה בתשובה.

אתמול שוחחתי איתו בטלפון והוא טוען שהוא התייעץ עם אדמור והאדמור אמר לו שאני לא הזיווג שלו ואסר עליו להפגש איתי.

רציתי לדעת מדוע אדמור יכול להחליט על בן אדם ועל הרגשות שלו וגם למה הדת כופה על בן אדם איסור כל כך משמעותי בידיעה שאני בהריון ממנו וזה רק מזיק לתהליך החזרה כי זה גורם לו לחשוב שאני לא מספיק טובה עבורו לפי מה שהאדמור רואה בנסתרות.

האם זה הגיוני שאדמור יאסור על בני זוג להפגש?

הוא אמר לי שאם אני יעסוק בגמילות חסידים ימתיקו לי הדינים ואז אולי הוא ישנה את דעתו עליי.

משהו יכול להסביר לי מה לעשות בנושא?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אדמו"ר זה מנהיג דתי לקבוצה של חסידיו. סמכותו באה מתוקף מנהיגותו. הוא לא פועל על פי כללים הלכתיים אלא לפי מה שהוא מבין בנושא. החסידים שלו מאמינים שהוא רואה בנסתרות.
מלבד האדמו"ר עצמו, אין מי שיכול להסביר לך את תשובתו.
כל עוד הבחור נמנה על חסידי האדמו"ר קשה יהיה להשפיע עליו לשנות מדברי האדמו"ר.

אפשר לקוות שהאדמו"ר הגון, לכן הפתרון הנכון הוא לבקש לפגוש את האדמו"ר הזה כדי שישמע גם את הצד שלך, אולי זה ישפיע על החלטתו. זו תהיה גם הזדמנות שהאדמו"ר יסביר לך מה עליך לפעול כדי לשנות את החלטתו.