משחק ששבש בשבת.

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 02/09/07 14:56 יט באלול התשסז

שאלה

שלום רב,

כל שבת אני ואח שלי משחקים בששבש והשבת מישהו אמר לי שזה אסור..

רציתי לדעת אם זה נכון ואם זה ממש אסור או שזה לא ראוי..וגם אם כן אז למה??

תודה רבה ויום נפלא

תשובה

שלום רב,
מותר לשחק משחקי קוביה בשבת,וכ"כ השש"כ פט"ז הלכה ל"ג ויש הימנע מהפרדת הכלים לאחר המשחק, ואם זה לצורך משחק מיידי מותר להפרידם. ועיין בהערה פ"ט שם.
מעל לגיל שלוש עשרה לא רו לשחק בשבת, שהרי יש לבסס את הקודש, ולרומם את הקשר הרוחני שלנו אל ה' דרך עבודה רוחנית משמעותית, ומשחק אינו תואם דרך זו.

כל טוב ושנה טובה,
חיים רטיג, ישיבת ההסדר "בינות" רעננה.