שאל את הרב

משחק בשבת

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 25/10/09 01:50 ז בחשון התשע

שאלה

שלום...ישר כח על פעולתכם...ברצוני לשאול אם מותר לשחק פינג פונג {טניס שולחן}בשבת?ואם לא אז למה שש בש מותר?סליחה על השאלה המגוחכת...שבוע טוב.

תשובה

שלום וברכה!

באופן עיקרוני מותר לשחק בשבת בכל מיני משחקים שאינם כרוכים בחילול שבת או בחשש חילול שבת. בשש-בש אין כל חשש לחילול שבת, לעומת בפנג פונג יש פוסקים הסוברים שיש בזה בעיה בגלל הכדור שיכול להרס (דבר שמאד שכיח) ע: המשחק ויש בדבר סתירת כלי שלם. יש פוסקים הסוברים שמדובר בחשש רחוק וגם אם הוא יקרה, אז מדובר בדבר שנעשה כלאחר יד וגם זה דבר שאינו מתכוון ואין בו פסיק רישא ולכן מותר. כך נפסק למעשה בשמירת שבת כהלכתה פרק טז אות ו'.

ברם בירושלמי מבואר שטור שמעון חרבה בגלל ששיחקו בה בכדור בשבת. משם אנו לומדים שיש דברים שלא ראוי לעשותם בשבת כי הם לא תואמים לאווירת השבת ומהות השבת שכל כולו יום של התמלאות בקדושה. לכן לאדם מבוגר כדאי מאד להמנע ממשחקי טניס שולחן בשבת וגם ממשחקי שש-בש ולהתמקד בצבירת מטען רוחני כמו לימוד תורה.

בברכה,

חיים דב בריסק

כתבות נוספות