משחקי ריצה בשבת לחניכים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 29/03/04 11:23 ז בניסן התשסד

שאלה

האם מותר להפעיל חניכים בפעילות גופנית בשבת(לדוג' משחק הריצה "קטרים באים) משום פסיעה גסה?

בתודה מראש-דניאלה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

משחקי ריצה ,קפיצה תופסת,מחבואים, וכ"ו מותרים.וכן מותר לקפוץ בחבל .
ואם הכוונה היא לשם התעמלות אז זה אסור ולא ראוי .
ואם האדם מתעמל ונהנה מאוד מההתעמלות הזו (מדובר ללא מכשירים כל שהם) וזה גורם לו עונג שבת אז מותר לו להתעמל בשבת.

על פסיעה גסה בהקשר אחר עייני נא בתשובתי ב:

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=14221

בברכה,

עוזיאל

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן