משחקי קלפים

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 17/01/07 22:49 כז בטבת התשסז

שאלה

שלום! נתקלתי במצב בשכבה שלנו ורציתי לשאול לגביו

האם מותר (בשביל להיות ספציפית לבנות בנות 13-14) לשחק קלפים?

ונגיד שכן אז מותר לזה להגיע לעד כדי כך שקובעים בהתחלה שהמפסידות נותנות למנצחת כל אחת נגיד... חצי שקל?

תודה...

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

משחקי קלפים סתם, אין בהם יותר רע מכל משחק אחר כמו משחקי כדור או משחקי מחשב, השאלה היא מה משחקים ואיך. האם המשחק הוא לבעוט כדור על חבר ולצחוק מכך שכואב לו? האם צריך להרוג או לדרוס אנשים במשחק מחשב?
גם כאן, השאלה היא מה מופיע על הקלפים ומה האווירה במשחק.
אם המשחק גורם עגמת נפש ממשית למפסיד בו חוץ מהעובדה שהוא הפסיד, וזה מה שאת מתארת- שכן יש כאן הפסד כספי,וזה לא חשוב באיזה סכום מדובר- עוד לפני הדיון ההלכתי על הימורים וכד'- אני חושב שלא ראוי לשחק בו, הוא רק יוצר אווירה לא נעימה בין החברות וההנאה הרגעית עלולה לגרום למתיחויות מיותרות.
בהצלחה.
אריאל.פ. (המשיב אינו רב)

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן