משחקי מחשב

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 27/04/12 10:39 ה באייר התשעב

שאלה

בס"ד

שלום,האם מותר לשחק במחשב במשחקי מלחמה? או שיש חשש שזה פוגם את הנפש ומזיק לה?

תשובה

שלום,

השאלה שלך היא יותר שאלה פסיכולוגית מאשר תורנית. אכן יש חשש כזה, לעניות דעתי ועפ"י מחקרים אליהם נחשפתי אכן חשיפה רבה לאלימות מעוררת אלימות באדם ע"י, בין השאר, חיקוי פעולות או אווירה המוצגים במראה האלימות.
בכל אדם קיים יצר לאלימות ולא סתם בסרטים ומשחקי מחשב משקיעים בהרג אכזרי ומלא דם כיוון שזה גורם הנאה לצופה. בין בני האדם יש שזה משפיע עליהם יותר ויש שמשפיע פחות, יש ששולטים ביצרם ויש שפחות.

הדברים האמורים לעיל אינם בידם לפסוק כי הדבר אסור אלא יש בידם לעורר בך אחריות אישית ולבחון זאת בינך לבין עצמך עד כמה זה משפיע עליך והאם אתה באמת מעוניין בכך? מעבר לשאלת ההשפעה, עליך לשאול את עצמך על מה אתה מעוניין לבנות את עצמך ולהשקיע את מרצך וזמנך? וכמה זמן ברצונך להשקיע בעיסוקך השונים בין אם זה לימוד תורה ובין אם זה תרבות פנאי כגון משחקי מחשב?

בהקשר הזה אני ממליץ על ספרו של הרב דוד סתיו "בין הזמנים" שעוסק בנושא בילויים ותרבות פנאי.

יום טוב,

נטעאל