משחקי כדור בשבת

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 04/04/07 13:58 טז בניסן התשסז

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב רציתי לשאול שאלה בנושא שבת לגבי משחקי כדור.

תמיד אומרים אסור לשחק על הדשא אבל מותר לשחק על הכביש או על המדרכה.

אבל רציתי לשאול באמת האם מותר לשחק בכדור בשבת והאם כדור הוא מוקצה? לפי מה שחקרתי בנושא למדתי שכדורגל אסור לשחק שמא תפצע ואז אתה עלול לחלל שבת אז אם אני זורק לסל סתם מהמקום האם זה מור כי אין שום דבר שאני נפצע בו אני רק זורק אני לא רץ או קופץ למרחקים זורק מהמקום ומנסה לקלוע. את זה רציתי לדעת אז בבקשה אם תוכל לענות לי במהרה.

בתודה:

נריה שי

תשובה

אין איסור לשחק בכדור בגלל חשש לפציעה. אך אני אישית חושב כי עדיף להמנע ממשחקי כדור כמו כדורגל או כדורסל, בגלל האוירה, אוירת השבת.