משחקי כדור בשבת

חדשות כיפה הרב שי פירון 24/08/02 21:29 טז באלול התשסב

שאלה

בספר "שמירת שבת כהלכתה" (פרק טז') כתוב למיטב הבנתי שמותרים כל משחקי הכדור בשבת חוץ מ"פינג פונג" (טניס שולחן) וכדורגל.

בספר "שאילת שלמה" של הרב שלמה אבינר כתוב שמותר לשחק כדורסל בשבת בתנאים מסוימים.

האם שני הרבנים חולקים ביניהם או שמא באמת יש הבדל בין שני סוגי המשחקים?

תשובה

ב"ה

אין מחלוקת. הענין תלוי -כפי שהבנת - בסוג בכדור ובסוג המגרש.
אבל, אי אפשר לענות על שאלה זו מבלי להזכיר מה שנאמר:"לא חרבה ביתר אלא על ששיחקו בה בכדור בשבת".
אינני בטוח שנכון וראוי לשחק בכדור בשבת. לא נראה לי שזו מטרת היום המיוחד הזה כך שלענ"ד השאלה צריכה להישאר כשאלה תיאורטית ולא כשאלה בעלת השלכות מעשיות.

בברכה,

שי