משחקי כדור בשבת ופינג פונג

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 06/02/03 03:49 ד באדר א'

שאלה

רציתי לשאול איזה ממשחקי הכדור מותרים מכדורסל כדורגל פינגפונג ובייסבול והאם בכלל מותר סתם לשחק עם כדור או ללמוד למבחנים של מקצועות חול בשבת? תודה!

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

דעי לך כי השבת נתנה לנו על מנת שנוכל למלא את מצברי הנפש ונאגור כוחות לקראת השבוע הבא עלינו לטובה. וזאת בנוסף למנוחה שכל אדם זקוק לה מהיותו עמל ויגע בכל השבוע שעבר עליו.
ולכן לא ראוי ולא רצוי ללמוד למודי חול ולהתכונן למבחנים ןהוא הדין לגבי משחקי כדור.

לגבי משחקי כדור בשבת מאוד תלוי על איזה גיל מדובר ובאיזה סוג משחק ועל איזה סוג מגרש.

באופן כללי אף שהרמ"א הביא דיעה שמקילה. נוהגים להחמיר בזה אלא אם כן מדובר במציאות שהשחקנים לא ישמעו ואז אולי ניתן להעלים עין שמוטב לנו שיהיו שוגגים ואל יהיו מזידים.

כהקדמה לכל מקור הלכתי יש לשים לב לדברי המדרש באיכה
שמנתח את הסיבות שהביאו לחורבן עיר גדולה כמו ביתר ועוד מקום בשם "טור שמעון" איכה רבה (וילנא) פרשה ב ד"ה ד בלע ה'

"טור שמעון הוה מפיק תלת מאה גרבין ולמה חרבו אי תימא מן הזונות, והלא לא היתה אלא ריבה אחת והוציאוה משם, א"ר הונא משום שהיו משחקין בכדור בשבת,"

לגבי משחק פינג פונג(טניס שולחן )עייני בתשובתי ב:

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=19331

בברכה,

עוזיאל

.