משחקים בשבת

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 17/03/07 23:46 כז באדר התשסז

שאלה

לכבוד ת"ח,

מספר שאלות בקשר למשחקים בשבת:

א. האם מותר לשחק מונופול ושאר משחקים עם כסף בשבת?

ב. האם מותר לשחק שבץ-נא בשבת או שזה נקרא כאילו כותבים?

תודה רבה..

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בעזה"י

שלום,

1. יש פוסקים שאסרו ביחוד עם הכסף דומה לכסף שאנחנו משתמשים בו- על כן עדיף להמנע ממשחקי כסף.
אני חושב שגם לעניין רוח השבת עדיף לא לשחק משחק שתכליתו השגת עוד כסף ורכוש...

2. הכיתוב אינו בר קיימא ואינו נועד להמשיך ולהתקיים לאחר המשחק ועל כן מותר.

בברכה,
אור
צוות ישיבת צפת

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן