משה רבנו

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 04/07/07 09:53 יח בתמוז התשסז

שאלה

בס"ד

שלום,

רציתי לדעת כיצד זה ייתכן שמשה רבנו למד את כל התורה ב-40 יום ולילה? כמובן ייתכן שאני טועה, אך אם הנני צודקת-

האם אפשר הדבר שהקב"ה הכניס לו ידיעות וחכמה ולא בדיוק "לימד אותו"? ובאמת, כיצד הקב"ה העביר למשה את התורה?

תודה רבה, אני מעריכה מאוד את הזמן שאתם מקדישים לכך.

תשובה

לשואלת שלום רב.
משה רבנו היה נביא. למעשה היה גדול הנביאים. מדובר על קשר עמוק עם הקב"ה, שבו ה' מעביר אליו מידע ומדבר אליו, כמו שדיבר עם אליהו, ישעיהו, שמואל ושאר הנביאים. כך גם "דיבר" הקב"ה עם משה ולימד אותו את התורה כולה.
באותם 40 יום משה לא אכל ולא שתה(!), רק למד את התורה. כלומר ה' לימד אותו את התורה שבכתב ואת פירושה, כלומר התורה שבע"פ. שם למד את הפירוש ואת העקרונות איך להמשיך ולפרש. צריך לזכור שמשה רבנו אינו אדם כמו שאנו פוגשים ביננו ברחוב. מדובר על אדון הנביאים (ביטוי של הרמב"ם), אדם שנאמר עליו "פה אל פה אדבר בו", ולכן אין להתפלא שאדם זה אכן למד את כל התורה כולה בארבעים יום.
בברכה
אפי קיציס