משהו בעבר שלא פתור

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 07/07/09 18:33 טו בתמוז התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב.

יצאתי עם בחור במשך כשמונה חודשים הקשר היה מאוד רציני ואפילו התחלנו לדבר על נישואים, לפני כחצי שנה החלטתי להפרד ממנו מכל מיני סיבות..

מספר ימים לאחר שנפרדנו הוא דיבר עם אחת החברות שלי ואמר לה שהוא מאוד נפגע ממני. מספר פעמים ניסיתי לבקש ממנו סליחה דרך הודעת SMS והוא לא הגיב,חשוב לי לציין שמאז הפרידה אני ממש לא מצליחה להשתחרר ממנו ואני מרגישה "תקועה" גם כשאני יוצאת עם בחורים אחרים אני ישר פוסלת אותם וזאת מהסיבה שמשהו בעבר שלי לא "פתור".

לפני כחודש חברה שלי התקשרה אליו כדי להגיד לו שאני מתנצלת על הכל אבל הוא אמר שהוא ממש לא פגוע והכל בסדר איתו (מה שממש לא נשמע לי נכון..)

לפני כמה ימים החלטתי ללכת אליו ולהפגש איתו פנים מול פנים, אמרתי לו שאני רוצה שנדבר ונסגור "מעגל" הוא אמר שהוא מוכן לדבר ושאני יכולה לבוא אליו מתי שאני ארצה. לאחר כמה ימים שלחתי לו שוב בהודעת SMS שאני אגיע אליו לחנות שבה הוא עובד, וכשהגעתי לשם הוא לא היה..

כבוד הרב אני כבר לא יודעת מה לעשות,מספר פעמים שביקשתי ממנו סליחה על מה שעשיתי, שלחתי את חברותיי כדי שידברו איתו, הלכתי אליו בעצמי, זה מאוד מתסכל אותי אני ממש מרגישה תקועה בגלל כל העניין הזה ואני לא מפסיקה לחשוב עליו..

מה אני יכולה לעשות???

שיהיו בשורות טובות בע"ה.

תודה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,
כשאת כותבת שמשהו בעבר שלך 'לא פתור' - ברור שזה נכון. אבל לא בגלל העבר שלך אלא בגלל ההוה שלך. בגלל שאת מחליטה כך. ודאי נכון שאם זו העמדה הרגשית שלך אז את גם מרגישה 'תקועה'.
הקב"ה ברא אותנו חזקים ונתן לנו כוחות. אם אנחנו מחליטים להיות חלשים ולהתעלם מהכוחות שיש לנו - אז אנחנו 'תקועים'.
לא חברה ולא חבר, גם לא הורה ולא מורה - לא יכולים להאשים אותך, סתם כך, שהם פגועים ממך.
כאשר מישהו אומר לך שהוא פגוע ממך את צריכה לשאול את עצמך בכנות אם את אשמה בכך: כן או לא?
שימי לב היטב להגדרה להלן: רק אם עשית משהו רע בכוונה רעה אז את אחראית על הפגיעה ואת חייבת התנצלות וסליחה.
אם מישהו נפגע ממשהו שלא עשית בכוונה רעה - זה לא בעיה שלך אלא שלו.
בדקי בינך לבין עצמך האם הטענה של הבחור שהוא נפגע מתבססת על משהו רע שעשית לו בכוונה רעה?
אם כן אז מוטלת עליך חובה מוסרית להתנצל בפניו ולקבל ממנו מחילה.
אבל בכל מקרה אחר - את צריכה לבנות לעצמך עמדה רגשית שהוא זה שמנסה להטריד אותך רגשית בהתנהגות שלו.
זה מעשה פוגע מצידו - והוא היה צריך להתנצל על כך בפנייך.
לכן את צריכה להפסיק לרדוף אחריו לא בס.מ.ס ולא באמצעות חברות, ודאי לא לנסות לפגוש אותו.
את צריכה ויכולה "לפתור" את העבר שלך בכוחות עצמך. את לא צריכה תמיכה ועזרה מבחור שמנסה לנצל את טוב לבך. עליך לפתח לעצמך עמדה רגשית שמתעלמת ממנו. להסיר אותו מנפשך ולצאת לחופשי. הדבר תלוי רק בך.
בהצלחה!