משבר

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 19/08/09 19:13 כט באב התשסט

שאלה

אני נער בן 17,ועברתי משבר אמוני בעקבות משהו שקרה לי.

עקב המשבר הידרדרתי ברמה הרוחנית,ואני מרגיש רחוק מהקב"ה.

הנקודה היא שאני לא מרגיש שאני רוצה לחזור בתשובה.

ואני רוצה לרצות.

אני רוצה לרצות לחזור בתשובה.ואין לי את הרצון להתחזק.אין לי את הרצון לשבת בבית מדרש וללמוד.אין לי את הרצון לפתוח ספר אמונה ולהתחזק.

ואני רוצה לרצות את זה.

האם לרב יש איזה שהוא ספר באמונה להמליץ לי ,שיכול להיות שיעורר בי רצון להתחזק ולחזור בתשובה?

תשובה

שלום לך

נראה לי שאתה כן רוצה לחזור בתשובה
ככל הידוע לי הרצון לרצות לא שייך אצל בני אדם אלא אצל הקב"ה ונקרא בלשון הקבלה "רעווא דרעווין" היינו רצון הרצונות

נראה לי שטוב יהיה אם תלמד תנ"ך - איזה ספר שיעניין אותך וכן פיסקאות מספר אורות התשובה של הרב קוק - בבקיאות [ובדילוג על מה שלא תבין] -מן הסתם לא תבין את הפסקאות לגמרי אבל מנסיוני זה משפיע על הנפש ומעורר רצון לחזור בתשובה

וללימוד אמונה תוכל לבחור בין כוזרי דרך ה' או ספר אורות של הרב קוק עם ביאור מאת הרב זאב סולטנוביץ

בברכה
אייל משה