מרתון החמץ האחרון - דבר תורה לפרשת צו

חדשות כיפה חברים מקשיבים 26/03/15 19:28 ו בניסן התשעה

שאלה

עברנו את פורים והתחלנו לעשות [מרתון ניקיונות] של כל הסובב אותנו.

אבל חמץ אחד [קשה מאוד] לנקות,

ואנחנו משתדלים להיפטר ממנו עוד הרבה זמן מלפני פסח – [יצר הרע].

אחת מהדרכים לניקיון מזכיר [הרבי מלובביץ'], בהתוועדות של [פרשת צו]:

בשבת הקודמת פתחנו את [ספר ויקרא] והגענו לפרשת צו שגם היא עוסקת בקורבנות.

אחת מהפרשיות המייחדות את הפרשה, היא הפרשייה בה מוזכר הציווי על ["קורבן מנחת הסולת"] המוקרבת פעמיים ביום.

[בבוקר ובערב].

"[וְהַכֹּהֵן הַמָּשִׁיחַ תַּחְתָּיו מִבָּנָיו, יַעֲשֶׂה אֹתָהּ; חָק-עוֹלָם, ל-ה' כָּלִיל תָּקְטָר]" (ויקרא, פרק ו' פסוק ט"ו).

אומר הרבי מלובביץ':

בכל אחד מעם ישראל, לא משנה מאיזה מעמד הוא או מה רמת הצדיקות שלו ב"[דוסו-מטר]" (אם קיים דבר כזה בכלל...), ממש בכל אחד – ישנה בחינה של [כוהן גדול]!

בכל אחד קיימת "נשמה שנתת בי" שדבוקה כל הזמן בקב"ה ו"[טהורה היא]".

ובזכות טהרתה היא מסרבת להשתתף בפעולות המפרות את רצון ריבונו של עולם.

[אז נקשה]:

עובדה שאנו עושים עברות לפעמים, בזמנים שיצר הרע מתגבר עלינו...

[התשובה תהיה]:

עצם זה שכואב לנו אחרי שחטאנו, מראה שנשמתנו טהורה עדיין!

החטא לא מתאים ננשמה שלנו והיא רוצה "[להתנקות]"!

"[חומרי הניקוי]" שלה הן פעולת חזרה בתשובה שלמה המלווה עם חשבון נפש.

אלו הם חומרי הניקוי [המחזקים את הקשר] של הנשמה הכאובה לאביה שבשמים.

בדיוק כמו מנחת הסולת של הכוהן הגדול – מרתון הניקיונות נדרש גם בבוקר וגם בערב.

בבוקר, כשאנחנו ערניים, הוא נדרש על מנת שנתכנן איך להוציא אל הפועל את כוחותינו כראוי.

ובערב, כשאנו עייפים הן גשמית והן רוחנית, הוא נחוץ לנו כדי שנהיה מסוגלים לעמוד בפני פיתויי היצר ולא ניכשל.

יהי רצון שנזכה לנקות את הסובב אותנו ובנוסף את עצמנו ואת נשמתנו מכל חמץ!

שבת שלום ופסח כשר ושמח!

חברים מקשיבים