מרכז הרב

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 03/01/10 15:10 יז בטבת התשע

שאלה

שלום כבוד הרב ,

רציתי לדעת ,לפי הידוע לי דוד המלך עליו השלום שאל את השם מתי הוא ימות והקדוש ברוך הוא לא אמר לו ,אבל ציין שהוא ימות ביום שבת.

לכן דוד המלך למד מכניסת ועד צאת השבת תורה מכיוון שהמשחית לא יכול לפגוע בו בזמן לימוד התורה.(ואז יצר הרע עשה רעש דוד הפסיק את לימודו בדק את מקור הרעש החליק ונפטר מן העולם )

שאלתי היא פשוטה בפיגוע בישיבת מרכז הרב נהרגו תלמידים שלמדו תורה ע"י מחבל ,איך יכול להיות מצב כזה הרי הם למדו תורה בזמן הזה ?

תשובה

שלום

היו רבים וטובים שמתו תוך כדי הלימוד ובזה קיימו את דברי חז"ל "זאת התורה אדם כי ימות באהל" שגם כשאדם עומד למות יעסוק בתורה עד שימות וכך גם רבי עקיבא מת תוך כדי אמירת שמע ישראל וממנו למדנו
"ואהבת את ה' אלוקיך בכל לבבך ובכל נפשך" - אפילו בשעה שנוטל את נפשך.

בגמרא במסכת שבת דיברו על אנשים מיוחדים כדוד המלך שהיה בעל רוה"ק ולא על מחבל אלא על מלאך המוות

בברכה אייל משה