מראה שנשברה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/05/12 14:27 ח בסיון התשעב

שאלה

שלום,

היתה לי מראה עגולה קטנה. שמתי אותה בכף היד שלי וסגרתי עם היד השניה והמראה נשברה. זרקתי אותה לפח ואז חברה שלי אמרה לי שמראה שנשברה מביאה מזל רע.

מכיוון שאני בחורה מאמינה אבל נוטה להידבק בפחדים מדברים שכאלה , החלטתי להתיעץ עם הרב- האם אכן מראה שנשברה מביאה מזל רע? אם כן- מה ניתן לעשות?

תודה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

מראה שנשברה זה מראה שאת לא היית זהירה והיא נשברה, אין כאן לא מזל ולא שמץ של מזל, וכל מי שמאמין באמונות טפלות אלו איננו מכיר בקדושת עם ישראל ונצחיותו.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון